Ondernemer goederenvervoer (NIWO)

Wil je graag transportondernemer worden? Of wil je jezelf als chauffeur collegiaal verhuren aan een transportbedrijf? Dan heb je een NIWO-vergunning nodig (ook wel ‘Eurovergunning’ genoemd). De opleiding bestaat uit 6 theoretische modules waarvoor je examen moet doen bij het CBR:

 1. Bedrijfsmanagement
  In dit onderdeel leer je alles over rechts- en wetkennis, verzekeringen, belastingen en marketing.

 2. Calculatie
  In dit onderdeel leer je alles over het maken van een kostprijsberekening, kostprijscomponenten en het uiteindelijk vaststellen van een verkoopprijs voor jouw dienst(en).

 3. Financieel management
  In dit onderdeel leer je alles over het voeren van een financiële administratie, het bijhouden van financiële dagboeken en het opmaken en lezen van de jaarrekening.

 4. Personeelsmanagement
  In dit onderdeel leer je alles over de sociale wetgeving, de CAO (Collectieve arbeidsovereenkomst) en hoe je omgaat met en leiding geeft aan jouw personeel.

 5. Wegvervoer goederen deel 1
  In dit onderdeel leer je alles over de verschillende organisaties waar je mee te maken krijgt in het wegvervoer en de wet- en regelgeving rondom goederenvervoer. Daarnaast leer je werken met ritmachtigingen, termijnmachtigingen, CEMT-vergunningen en diverse heffingen (en de documenten die daarbij horen).

 6. Wegvervoer goederen deel 2
  In dit onderdeel leer je alles over de verschillende deelmarkten van transport en  voertuig-management & milieu. Daarnaast moet je de procedures kennen met betrekking tot laden en lossen en veiligheid op de weg.

Wij leiden je niet alleen op voor de 6 examens… Wij leiden je vooral op om qua theorie alles in huis te hebben om succesvol te gaan ondernemen!
De planning voor de opleiding in het voorjaar van 2019:

Dag 1 Bedrijfsmanagement
Dag 2 Bedrijfsmanagement
Dag 3 Financieel management
Dag 4 Financieel management
Dag 5 Calculatie
Dag 6 Personeelsmanagement
Dag 7 Wegvervoer goederen deel 1
Dag 8 Wegvervoer goederen deel 2

Vragen? Bel ons gerust voor een goed gesprek!