ADR Basis + tank


Dagopleiding

Het ADR is een wettelijk internationaal besluit waarin alle voorschriften zijn opgenomen voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. Het ADR regelt de veiligheid en bescherming bij het vervoer van gevaarlijke stoffen. Als beroepschauffeur werkzaam in het vervoer van gevaarlijke stoffen moet je een speciale ADR-opleiding hebben gevolgd. Dit certificaat kan worden aangevuld met de specialisatie Tank (wanneer u rijdt met een tankauto). Tijdens onze cursus adr leer je alles wat je moet weten over het veilig vervoeren van gevaarlijke stoffen.

Het streven is aansluitend na de training examen te kunnen doen. Dit examen wordt afgelegd bij een CBR-locatie. Wij regelen dit voor jou. Er mag alleen examen worden gedaan als alle lesuren zijn gevolgd. Als examenuitslag wordt alleen ‘voldoende’ of ‘onvoldoende’ gegeven. Als je bent geslaagd krijg je ongeveer 2 weken na je examen de ADR-pas thuis gestuurd.

 • Toelating: minimaal 18 jaar
 • Duur: 6 dagdelen
 • Geldig: 5 jaar
 • Na afloop: CCV ADR-pas

De cursus is inclusief lesmateriaal, examen en lunch (exclusief aan-en afmelden code 95)

De cursus kan voor 14 uur meetellen voor je code 95.

De geldigheid van het ADR Basis-certificaat


De geldigheidsduur van het ADR Basis-certificaat is 5 jaar. In het jaar vóór de vervaldatum kan een verlengingsexamen worden afgelegd. Bij verlenging van het ADR-certificaat is het nieuwe certificaat pas geldig vanaf de vervaldatum van het oude certificaat. Het is ook mogelijk om het ADR-certificaat eerder dan 12 maanden vóór de vervaldatum te verlengen. Voordeel hiervan is dat bijvoorbeeld de cursusuren nog mee kunnen tellen binnen een 5-jaarlijkse periode van de nascholing. Nadeel is dat de geldigheid van het nieuwe certificaat in dit geval ingaat op de examendatum en niet op de vervaldatum van het oude certificaat. Benieuwd naar de adr cursus kosten? Stuur ons een berichtje!

Bekijk de agenda

ADR Basis + tank cursus


Naast alles wat je met een ADR-pas (basis) mag vervoeren, mag je met de aanvulling ‘tank’ ook gevaarlijke stoffen vervoeren in:
1. Tankwagens en batterijwagens met een inhoud van meer dan 1.000 liter.
2. Tankcontainers en MEGC’s (gascontainers) met een individuele inhoud van meer dan 3.000 liter.

Het streven is aansluitend na de training examen te kunnen doen. Dit examen wordt afgelegd bij een CBR-locatie, dit regelen wij voor je. Er mag alleen examen worden gedaan als alle lesuren zijn gevolgd. Als examenuitslag wordt alleen ‘voldoende’ of ‘onvoldoende’ gegeven. Op de dag van het examen ontvang je van elke examenmodule een uitslagformulier per e-mail. Als je bent geslaagd krijg je ongeveer twee weken na je examen de ADR-pas thuis gestuurd.

 • Toelating: minimaal 18 jaar
 • Duur: 9 dagdelen
 • Geldig: 5 jaar
 • Na afloop: CCV ADR-pas basis & tank
 • De cursus is inclusief lesmateriaal, het ADR examen en lunch (exclusief aan- en afmelden code 95).

De adr basis cursus kan voor 21 uur meetellen voor je code 95.

Belangrijk! Om de aanvullende module Tank te halen moet je eerst in het bezit zijn van het ADR certificaat Basis. Als je voor twee of meer modules examen doet, en je bent niet voor de module Basis geslaagd, dan ontvang je geen certificaat. Wij combineren de aanvulling tank met onze ADR-basisopleiding.

Daarom kies je voor TLON!

 • Je betaalt bij ons geen BTW
 • Je kunt bij ons ook terecht voor een opleiding op maat
 • Praktijklessen vanaf 16 jaar
 • Bij ons is het altijd gezellig
 • Korte wachttijd

Contact over de cursus ADR Basis + tank

Wil je meer informatie over de ADR tank opleiding? Neem dan gerust contact met ons op. Tevens staan onze medewerkers altijd voor je klaar om onder het genot van een bakje koffie jouw vragen uitgebreid te beantwoorden.