C1: Vrachtauto & Camper

Voor je begint aan de opleiding adviseren wij je eerst een medische keuring te ondergaan. Verplicht is dit pas voor het examen. Hiervoor moet je eerst een gezondheidsverklaring kopen via mijncbr.nl. De gezondheidsverklaring moet je meenemen naar de medische keuring, waar de Arbo-arts deze verder invult. De Arbo-arts kan de verklaring digitaal doorsturen naar de medische afdeling van het CBR. Zodra het CBR de verklaring heeft goedgekeurd, kan jouw opleiding probleemloos worden gestart.

Het lichte vrachtwagenrijbewijs (C1) bestaat uit 2 of 3 onderdelen:
1. Theorie
2. Praktijk en/of vakbekwaamheid

Voor de eerste twee onderdelen moet een examen positief worden afgelegd. Vakbekwaamheid wordt afgesloten met een examen. Bij een positieve uitslag van je theorie-examen word je praktijkexamen vrijgegeven. Bij een positieve uitslag van je praktijkexamen kun je meteen je rijbewijs aanvragen bij het gemeentehuis. Deze ligt dan binnen 5 werkdagen voor jou gereed.

Mocht je echter beroepsmatig gaan rijden dan moet je ook je vakbekwaamheid behalen. Deze vakbekwaamheid bestaat uit 2 onderdelen en wordt bij je rijbewijs bijgeschreven met datum voor de duur van 5 jaar.

Theorie

Verkeers- en technische kennis (RV1)
Administratieve kennis (V2C)
Administratie cases, alleen beroepsmatig (V3C)
De volledige opleiding duurt 14 dagdelen. Hierna volgen zo spoedig mogelijk de examens.

Praktijk

Voor het behalen van je praktijkexamen moet je praktijklessen volgen. Voor de planning van jouw praktijkopleiding kun je kiezen voor losse lessen of voor een totaalpakket. Deze pakketten zijn maatwerk en worden helemaal afgestemd op een voor jou prettige manier van leren. Om een juiste inschatting te kunnen maken welk lespakket bij jou past, beschikken wij over een Intest-les.  Aansluitend op jouw rijopleiding volgt het praktijkexamen.
Bij een positieve uitslag van je praktijkexamen kun je meteen je rijbewijs aanvragen bij het gemeentehuis. Deze ligt dan binnen 5 werkdagen voor jou gereed.

Mocht je beroepsmatig gaan rijden zul je eerst een Praktische toets (PT) en Toets Besloten Terrein (TBT) met positief resultaat moeten afleggen.

Praktische toets (PT) en Toets besloten terrein (TBT)

1 dag laden en lossen, lading zekeren, pallettruck bediening, veiligheid, etc.
1 dag manoeuvreren met een bakwagen, achteruitrijden, lengte en breedte inschatten, etc.
Deze dagen worden afgesloten met een examen.

Bij een positieve uitslag van je praktijkexamen kun je meteen je rijbewijs aanvragen bij het gemeentehuis, inclusief code 95. Deze ligt dan binnen 5 werkdagen voor jou gereed.

Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Tevens staan onze medewerkers altijd voor je klaar om onder het genot van een bakje koffie jouw vragen uitgebreid te beantwoorden.

Downloads


  • Voorbeeld brochure
  • En nog een brochure
  • Vooruit, nog eentje