Door corona wachttijden cbr bijzonder lang

Het CBR streeft ernaar dat je eerste praktijkexamen voor de auto binnen 7 weken kan worden gereserveerd en herexamens binnen 5 weken. In 2019 lukte dat overal. Door de coronacrisis is dat helaas niet mogelijk in 2020.

Sinds 16 maart konden de examens twee maanden niet doorgaan. Alle uitgestelde examens kunnen worden ingehaald vóór 27 juli. Als er in die periode examenplekken over blijven, komen die beschikbaar voor anderen. Anders kunnen vanaf 27 juli nieuwe examens worden gedaan.

Hierbij is het belangrijk om goede afspraken te maken met je rijschool. Door ver vooruit te plannen, kan je opleiding worden afgestemd op zowel een tussentijdse toets als het examen. Zie hierover ook onze rijbewijstip. Verloopt binnenkort de geldigheid van je resultaat van het theorie-examen? Dan is deze mogelijk langer geldig. Kijk hier voor meer informatie.