Meer ruimte, meer wagens: Beau brengt rijschool TLON naar nieuw onderkomen

ROOSENDAAL – Ze is 23 jaar oud en loopt over van enthousiasme en ideeën. Staat bijna klaar om als derde generatie de rijschool over te nemen dat haar opa Cor Luijten in september 1961 in Roosendaal oprichtte. Sinds de dag dat ze bij het gaspedaal kon, rijdt Beau Luijten auto.

Maar nu eerst verhuizen! Naar een groter pand aan de Wouwbaan, want de rijschool zit in de lift.

Automaat

Opa begon op de oude locatie aan de Roosendaalsebaan. Hij gaf les op auto’s en vrachtwagens. En in automaten, wat heel bijzonder was in die tijd”, vertelt Beau. Vader Wim Luijten kwam al op heel jonge leeftijd in de zaak en breidde het bedrijf verder uit. Nu kun je bij Luijten les krijgen op zowat alles dat op wielen staat en een motor heeft.

Verdubbelen

Op het erf van TLON staan nu vier vrachtwagens, een bus, twee aanhangers, vier leswagens, vijf motoren en vijf bromfietsen. Als het aan Beau ligt, verdubbelen die aantallen. Dat is ook een van de redenen om te verhuizen van de Roosendaalsebaan in Wouw naar de Wouwbaan in Roosendaal. Een groter terrein, een flinke hal waarin leslokalen en een kantine worden ingericht en een woning naast de zaak.

Opnieuw plannen

De lockdowns hebben het bedrijf maandenlang stilgelegd. Nu zijn de praktijklessen weer gestart, maar de achterstand is groot. ,,We moeten continu alles omgooien en opnieuw plannen. Voor corona hadden we twee man op kantoor. Nu vijf. We mogen nu weer in alle voertuigen lesgeven, maar met maximaal twee man in de auto. Dus zijn we veel tijd kwijt aan het ophalen en brengen van leerlingen.” Het bedrijf vervult Beau Luijten met trots. ,,Dat gevoel zou ik niet hebben als ik voor een ander moest werken!”

 

KLIK HIER VOOR HET ARTIKEL