Het Nieuwe Rijden (HNR)


Het Nieuwe Rijden is een van de vele instrumenten om een forse reductie van de CO2-uitstoot door het wegverkeer te realiseren.

De positieve effecten


Behalve positief effect op het brandstofverbruik en daarmee de CO2-emissie, heeft Het Nieuwe Rijden ook positieve effecten op de uitstoot van andere emissies. Denk aan de verkeersveiligheid, ongeval schades, comfort, ziekteverzuim, het onderhoud van voertuigen, de levensduur van voertuigcomponenten en op geluidhinder.

Hoe ziet de cursus eruit?


  • Duur: 4 uur thuisstudie (e-learning), 3 uur praktijk.
  • Inclusief lunch
  • Deze cursus kan voor 7 uur meetellen voor de praktijk Code 95
  • Toelating minimaal 18 jaar en in bezit van min. rijbewijs C.

De kosten van Het Nieuwe Rijden cursus


Het volgen van de cursus “Het Nieuwe Rijden” kan een investering zijn die zich op verschillende manieren terugbetaalt. Deze cursus is gericht op het aanleren van zuiniger en milieuvriendelijker rijgedrag, wat niet alleen gunstig is voor het milieu, maar ook voor de portemonnee op de lange termijn.

De kosten voor de HNR cursus kan je terugvinden in onze agenda. Heb je ergens vragen over? Neem gerust contact op!

Bekijk de agenda

HNR Code 95 op je rijbewijs


Als je actief bent als professionele chauffeur binnen Europa, is het noodzakelijk om te voldoen aan de voorschriften van de Richtlijn vakbekwaamheid, wat inhoudt dat je in het bezit moet zijn van een Code 95-kwalificatie. Na het succesvol afronden van de basiskwalificatie ontvang je op je rijbewijs de vermelding ‘code 95’. Deze vermelding fungeert als het officiële bewijs dat je aan de geldende vakbekwaamheidseisen voor beroepschauffeurs in Europa voldoet. Het behalen van deze kwalificatie is essentieel om je vak als chauffeur uit te oefenen binnen de Europese grenzen. Belangrijk om te weten is dat deze kwalificatie een geldigheidsduur heeft van vijf jaar. Gedurende deze periode ben je erkend als een professionele en competente chauffeur die aan de hoogste standaarden voldoet, en het is van groot belang om ervoor te zorgen dat deze kwalificatie tijdig wordt vernieuwd om ononderbroken inzetbaarheid en naleving van de voorschriften te waarborgen.

Daarom kies je voor TLON!

  • Je betaalt bij ons geen BTW
  • Je kunt bij ons ook terecht voor een opleiding op maat
  • Praktijklessen vanaf 16 jaar
  • Bij ons is het altijd gezellig
  • Korte wachttijd

Contact over Het Nieuwe Rijden (HNR) code 95

Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Tevens staan onze medewerkers altijd voor je klaar om onder het genot van een bakje koffie jouw vragen uitgebreid te beantwoorden.