Leerling informatie LZV

LZV
LZV-voertuigen hebben toekomst binnen het wegtransport! Ze zijn uitermate geschikt om tegemoet te komen aan een lagere belasting van het milieu en om efficiënt meer vracht in één keer van A naar B te brengen. Om met lange zware voertuigen (25,25 meter en tot 60 ton laadvermogen) te mogen rijden heb je een speciaal LZV-certificaat nodig. TLON Wim Luijten biedt jou in privéles een gedegen, supersnelle rijopleiding aan in slechts één dag. Een mooie moderne combinatie staat voor je klaar.

Voor jou?
Heb je vijf of meerdere jaren praktijkervaring als chauffeur en heb je een geldig rijbewijs CE + Code 95? Dan kun je direct starten.

Wat ga je doen?
De LZV-opleiding bestaat uit theorie en praktijk. In de theorieles leer je alles over wetgeving, verkeersregels, verkeersdeelname, administratie en documenten, routekeuze en -voorbereiding, beroepshouding, speciale kijk- en stuurtechnieken en de invloed van lading op voertuigbeheersing. Op de weg ga je aan de slag met veilig en verantwoord rijden met een LZV-voertuig waarbij we uitgebreid ingaan op het uitvoeren van bijzondere manoeuvres.

Het examen
Het theoretische deel van de opleiding wordt afgesloten met een mondeling examen waarbij bekeken wordt of je kennis hebt van de LZV-regelgeving en specifieke eisen van een LZV-voertuig. Daarna ga je de weg op voor een praktijkrit. De examinator beoordeelt jouw rijgedrag, rijstijl en manoeuvreren. Theorie en praktijk samen duurt 145 minuten.

Subsidie
Is jouw bedrijf verbonden aan SOOB dan kun je op deze site onder “informatie” bij SOOB subsidie nakijken wat uw eventuele teruggave kan zijn.

Bekijk brochure