Medische keuringen
Als je beroepschauffeur wilt worden moet een Gezondheidsverklaring kunnen overleggen.

Stap 1
Ga naar CBR.nl en koop een Gezondheidsverklaring (ook wel GV genoemd). Dat kost € 37,80. Let op dat je bij de aanvraag niet vergeet aan te vinken dat het om een GV voor rijbewijs C of CE gaat (wat voor jou van toepassing is). Om deze aanvraag te kunnen doen heb je een DigiD nodig mét sms-code. In de digitale GV moet je een aantal vragen beantwoorden. Binnen één uur heb je per e-mail meestal al bericht terug van het CBR waarin staat dat je ‘rijgeschikt’ bent. Dit ‘Rijgeschiktheids-formulier’ print je uit. Daarnaast krijg je per e-mail een ‘Keuringsverslag arts’. Ook deze print je uit.

Stap 2
Je bezoekt de keuringsarts. De afspraak hiervoor maakt TLON in overleg met jou. De beide formulieren zoals genoemd in stap 1 neem je mee naar de keuringsarts. Zorg ook dat je een legitimatiebewijs bij je hebt en een overzicht van de medicijnen die je gebruikt.

Stap 3
De keuringsarts keurt jou en vult een verslag in. Dit verslag krijg je mee en moet je zélf opsturen naar het CBR (in overleg kun je het ook laten opsturen door de keuringsarts). Soms moet je zelf een potje urine meebrengen. Soms moet je ter plekke urine afgeven.

Stap 4
Het CBR verwerkt het verslag binnen één tot acht weken.

Stap 5
Heb je na acht weken nog geen bericht ontvangen van het CBR dan moet je ze bellen!

Bel of mail voor meer info info@tlon.nl of 0165 301971.