Rijbewijs lichte vrachtwagen & camper (C1)
Voor je begint aan de opleiding adviseren wij je eerst een medische keuring te ondergaan. Hiervoor kun je bij TLON of bij het gemeentehuis een eigen verklaring kopen. Deze dient ingevuld te worden door een Arbo-arts waarna deze door de medische afdeling van het CBR behandeld wordt. Na het vrijgeven van deze verklaring kan jouw opleiding probleemloos worden gestart.

Het rijbewijs vrachtwagen C1 bestaat uit twee of drie onderdelen namelijk theorie, praktijk en/of vakbekwaamheid. Voor de eerste twee onderdelen moet een examen positief worden afgelegd. Vakbekwaamheid wordt afgesloten met een toets. Bij een positieve uitslag van je theorie-examen word je praktijkexamen vrijgegeven. Bij een positieve uitslag van je praktijkexamen kun je meteen je rijbewijs aanvragen bij het gemeentehuis. Dat ligt dan binnen vijf werkdagen voor je gereed. Mocht je echter beroepsmatig gaan rijden moet je ook je vakbekwaamheid behalen. Deze vakbekwaamheid bestaat uit twee onderdelen en wordt bij je rijbewijs bijgeschreven met datum voor de duur van vijf jaar.

Theorie
RV1: Verkeers- en technische kennis
V2C: Administratieve kennis
V3C: Administratie cases (alleen beroepsmatig)
De volledige opleiding duurt 14 dagdelen. Hierna volgen zo spoedig mogelijk de examens.

Praktijk
Voor het behalen van je praktijkexamen moet je praktijklessen volgen. Voor de planning van je praktijkopleiding kun je kiezen voor, losse lessen of voor een totaalpakket. Deze pakketten zijn maatwerk en worden helemaal afgestemd op een voor jou prettige manier van leren. Om een juiste inschatting te kunnen maken welk lespakket bij jou past beschikken wij over een Intest-les.  Aansluitend op jou rijopleiding volgt het praktijkexamen. Bij een positieve uitslag kun je meteen naar het gemeentehuis om je rijbewijs aan te vragen. Dit zal binnen vijf werkdagen voor je gereed liggen. Mocht je beroepsmatig gaan rijden moet er eerst een TBT en Praktische toets (PT) met positief resultaat afgelegd worden.

Praktische toets (PT) en Toets besloten terrein (TBT)
Eén dag laden en lossen, lading zekeren, pallettruck bediening, veiligheid, etc. Eén dag manoeuvreren met een bakwagen, achteruitrijden, lengte- breedte inschatten, etc. Deze dagen worden afgesloten met een toets. Bij een positieve uitslag kun je meteen naar het gemeentehuis om jouw rijbewijs aan te vragen inclusief code 95. Dit zal binnen vijf werkdagen gereed liggen.

Meer informatie? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers staan altijd voor je klaar om onder het genot van een bakje koffie jouw vragen uitgebreid te beantwoorden.